Kárpát-medencei Űrkutatási Csapatverseny 2021/2022

IRÁNY AZ ŰR! IRÁNY NOORDWIJK!

Ez nem egy fizikaverseny.

Ez nem egy csillagászati verseny.

Ez nem egyetlen tantárgy vagy szakma versenye. Ez az Irány az űr!

Bejelentkezés a Vetélkedőbe


* Kötelező  

Elfelejtette jelszavát? Elfelejtette a csapatnevét?

Dátumok, amiket jó észben tartani!

Harmadik forduló eredmények - 2022. február 14. 16:00-tól. Ettől az időponttól a csapatok a saját eredményeiket tekinthetik meg a https://verseny.iranyazur.hu oldalon.

A harmadik forduló értékelése

A csapatok már hétfő óta elérhetik a saját pontszámukat a verseny felületén, így az eredmény már rendelkezésünkre áll, azonban szeretnénk minden, az értékeléssel és a pontszámokkal kapcsolatban hozzánk érkezett kérdésre megnyugtatóan válaszolni.

Ezért kérjük még egy kis türelmüket, a harmadik forduló végleges eredményét és a döntőbe jutott csapatok listáját igyekszünk még ma, de legkésőbb holnap, azaz szerdán 12.00 óráig közzétenni az https://www.iranyazur.hu és a https://verseny.iranyazur.hu oldalakon, valamint a verseny facebook-oldalán.

Döntő

A döntő a korábban közzétett információk szerint 2022. március 26-án, szombaton lesz. A lefolytatásáról a jelenlegi helyzet alapján kellett döntenünk, mivel nem tudhatjuk, hogy hat hét múlva milyen járványhelyzettel nézünk szembe.

Úgy döntöttünk, hogy a résztvevők és a döntő megszervezése szempontjából is biztonságosabb megoldást választjuk, így az idei Irány az űr! döntőjét is online szervezzük. Ezt a döntést a február eleji helyzet alapján hoztuk, de mivel a döntő előkészítését befolyásolja a lebonyolítás módja, a járványhelyzet enyhülése esetén sem térünk át jelenléti döntőre. Reméljük, jövőre már nem lesz szükség ilyen elővigyázatosságra és egy közös helyszínen tarthatjuk a döntőt.

üdvözlettel,
a Versenyszervezők


Szolgáltatási feltételek

A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) „Irány az űr!” elnevezéssel második alkalommal hirdet űrkutatási csapatversenyt a magyarországi és a határon túli középiskolásoknak.

Ez a második Irány az űr! verseny. Az első vetélkedő tanulságai alapján egy még izgalmasabb, még jobb versenyt igyekeztünk összeállítani.

A versenyre négyfős csapatok nevezhetnek, egy csapatot három tanuló és egy mentor alkot.
A verseny három fordulóból áll, amelyet egy döntő követ majd. Minden forduló csak egy napon, megadott időszakban lesz elérhető és a fordulók idejét is lerövidítettük.
Pótküldetések is indulnak azon csapatoknak, akik nem jutnak tovább egy-egy fordulóból.
Kitaláltunk egy-egy olyan feladatot, ami meglehetősen komoly, összetett és izgalmas, reméljük, sok csapat fantáziáját megmozgatjuk vele! Ezeket az eredményekkel egy időben tesszük közzé mindkét fordulóban, hogy továbbra is kapcsolódhassanak az űrkutatáshoz.

A versenyben való részvétel feltétele a csapat minden tagja részéről egy részvételi és adatkezelési hozzájáruló nyilatkozat kitöltése, aláírása és ezen nyilatkozatok elküldése emailben (pdf fájlban) a verseny@iranyazur.hu címre ellenőrzésre, valamint a szolgáltatási feltételek elfogadása a regisztráció során. A Szolgáltatási feltételek tartalmazzák a Versenyszabályzatban és az Adatkezelési szabályzatban foglaltakat.

Szabályzatok:Nyilatkozatok:A Versenyszabályzat értelmezésében és a részévétellel kapcsolatos kérdésekben a Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) listában szereplő válaszok segítenek.
A verseny a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával valósul meg.